Начало | Здраве  « Питейна вода  Хлориране на водата »

Водна диета

Водната диета е най-простият начин за отслабване. В дейстителност, може да се каже, че редовното пиене на вода предотвратява появата на наднормено тегло и позволява лесно да се поддържа едно нормално телосложение.

 

Това е в резултат от ролята, която изпълнява водата в нашия организъм. Водата е разтворител и транспортно средство, тя взема участие в метаболитните процеси на организма. Когато преминава през клетъчната мембрана, водата създава водноелектрически потенциал, който е източник на физична енергия.

Когато тази енергия се изразходи, тялото изпраща сигнал до мозъка за необходимост от допълнителна енергия. За съжаление, мозъкът не може да разпознае дали това е сигнал за глад или жажда, т.като сигналите са еднакви. Ето защо, ние усещаме чувство за глад и започваме да търсим храна, а в действителност сме жадни.

 

Измерванията направени от Институт за превантивна медицина (Institute for Preventive Medicine) показват, че по-голямата част от хората с наднормено тегло страдат и от обезводняване.

 

Водата регулира всички функции на тялото и е от ключовo значение за регулиране на телесното тегло. Ако ние се опитваме да отслабнем чрез промени в начина на хранене(диета) и същевременно пренебрегнем пиенето на вода, нашият успех ще бъде значително по-малък или дори няма да има такъв.