Историята на Flaska

Начало  « Интернет магазин

Историята на Flaska

 

Защо ягодовата бутилка?

 

От: Maks Vrečko

 

Maks Vrečko v nasadu jagod
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Започнах да отглеждам ягоди от 1993. 

През 2003 година научих за технология, която подобрява качеството на водата и веднага реших да я тествам. Преди това, обръщах главно внимание на почвата(анализи и подобряване на състава), но никога не се замислях за водата, с която напоявам. Въпреки че 89% от състава на ягодата е вода!

 

Първата реколта ягоди

Структурирането на водата е процес, който променя структурата на обикновената вода като тази на изворната вода в природата. Тя прониква по-лесно и по-бързо в клетъчната мембрана и осигурява по-добро хидратиране на живите организми. Така реших да опитам и  започнах да напоявам едната половина от насажденията с така наречената структурирана вода, а другата половина с обикновена вода. Започнах да записвам резултатите. За месец и половина нямаше видима промяна и аз започнах да се съмнявам в целия процес.

 

jagode
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Когато дойде периода на събиране на реколтата, най накрая ясно се видя разликата дължаща се на използването на структурирана вода. Ягодите поливани с такава вода бяха очевидно с по-твърда структура. Трайността им бе увеличена с един ден, което е много когато се отнася за ягоди. Добивът бе с 18,1 % по-висок  от частта поливана с обикновена вода и растенията бяха много по- жизнени на външен вид след сезона и по-малко атакувани от болести.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
               
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ягодови насаждения поливани с обикновена вода. Недоброто състояние на растенията след края на сезона е видимо.

Ягодовите насаждения поливани с информирана вода са значително по-жизнени след края на сезона.

 

 

Резултатите бяха изумителни!  Все още помня моето вълнение мислейки за възможностите, които тази трудно разбираема и непозната технология предлага.

Водата е навсякъде около нас! През следващите 6 години се занимавах с опити и наблюдения върху влиянието на структурираната вода върху ягодовите насаждения при различни обстоятелства. Резултатите все повече ме изненадваха и все повече ме убеждаваха, че нещата не са психологически поставени, а става въпрос за една реална технология базирана на физични принципи. Аз се преобразих от скептик в поддръжник на технологията.

 

 

Maks Vrečko nasad jagod
 
 
 
 
 
 
 
 

Последната ягодова плантация(2009)

 

През 2009 г. се захванах с ново предизвикателство: подобряване качеството на водата.

Осъзнах,че тази технология е сравнително непозната въпреки, че съществува от 80 години. Австрийският учен Виктор Шаубергер(1885–1958) е нейният създател. В търсенето на подходящия продукт първоначално стигнах до задънена улица, но след година и половина най-накрая го намерих: FLAŠKA бе създадена!

 

През ноември 2009 г. периодът на тестове приключи и започна редовното производство. Flaška се появи на словенския пазар на 10 март 2010 г. и беше посрещната с голям ентусиазъм от първите клиенти.

Изпитвам истинско удоволствие и удовлетворение от факта, че създавам неща, които правят по-добър живота на другите хора. Това чувство се засилва и поради факта, че помагаме на хората и да се грижат за опазването на околната среда.

 

 

Testna Flaška
 
 
 
 
 
 
 
 

 Първата Flaska от тестовата серия

 

... ето защо обичам да я наричам ягодовата бутилка!