Начало | Стъклена бутилка  « Пластмасови бутилки

Flaska - приятел от стъкло

Стъклото няма какво да крие. Стъклените опаковки не съдържат нищо, което би могло да застраши Вашето здраве. Ние обичаме стъклото. Защото е добро за Вас, Вашето семейство и заобикалящата ни среда.( http://www.friendsofglass.com/)

 

Бутилката Flaska стана официален партньор на организацията Friends of Glass Приятели на Стъклото ( European Consumer Forum обединява хора, които избират стъклото като начин за съхранение и пакетиране на консумираните от тях храни и напитки), инициирана от European Container Glass Federation (FEVE), а сега поддържана и от много други партньори.

 

Friends of Glass популяризират и обявяват стъклото като най-добрия материал за съхранение на храна и напитки от здравословна, екологична и естетична гледна точка.

 Friends of Glass

5 Причини да изберем стъклото

Стъклото е правилния избор. За теб. За твоето семейство. И за околната среда.

Ето и 5 добри причини за това ...

  • Стъклото зачита природата и теб
  • Стъклото има класа
  • Стъклото променя твоя начин на мислене 
  • Стъклото казва наздраве за твоето здраве
  • Стъклото има 5000 годишен опит

http://www.friendsofglass.com/five-good-reasons

 

Нашето сътрудничество с тази програма е съвсем логично и естествено. Още в началото ние от Flaska също подкрепяхме позицията, че стъклото е най-добрия материал за съхранение на  храни и напитки и най-веще вода. Стъклото е първото и най-голямо предимство на бутилката Flaska! Горди сме да бъдем членове на Friends of Glass!

 

 

Защо стъклените бутилки като Flaška са най-доброто за Вашето здраве?

 

Отговорът от сайта на  Friends of Glass :

 

Стъклото е чист и натурален продукт и притежава следното важно предимство: няма реакция,  никакъв обмен  между стъклото и съдържанието в него. Вещества като аромати и витамини се запазват за дълго време без никаква промяна. Освен това стъклото, не съдържа бисфенол A (химикал, който имитира естроген). Сега разбирате защо стъклото Ви дава пълна сигурност и спокойствие.
Поради своята молекулна структура, стъклото е газонепроницаемо. Високата устойчивост на дифузия на стъклото гарантира една оптимална защита. Това е важно за продукти, които са чувствителни към кислорода. Благодарение на стъклото кислородът не може да проникне в тях.

Стъклото не реагира и не абсорбира никакви вещества, дошли отвън или от самият продукт. Стъклото не съдържа Bisphenol A (BPA), ITX (isopropylthioxanthone), Phthalates (пластификатор в някои пластмаси), Acetaldehyd, или други вредни химикали.

 

Как мислите защо всички скъпи козметики се съхраняват в стъклени контейнери или шишета?

 

Прочетете повече за предимства свързани със здравето , които притежава стъклената бутилка за вода Flaška.

 

Защо стъклената бутилка за многократна употреба Flaška е добър вариант за опазването на околната среда?

 

Ето и простичкия отговор от Friends of glass:

 

Стъклото уважава природата и теб

Не е хубаво да откажеш подарък. Особено като идва направо от Майката Природа. Виж какво ни дава тя: невероятна смес от 3 не токсични, натурални компонента, които представляват най-благоприятно ориентираната към опазване на околната среда опаковка. Стъклото. 

 

Стъклото променя твоя начин на мислене. Стъклото е уникално.То е единствения 100% рециклиращ се  опаковачен материал. В действителност, той може да се рециклира отново и отново. Това е добро за всички нас.

Казано на кратко. Използването на стъклени бутилки за многократна употреба ще помогне за съхраняването на заобикалящата ни природа, ще намали количествата на отпадъците, които произвеждаме и ще понижи собствения ни /въглероден отпечатък /carbon footprint.