Грижете се за Вашето здраве, пиейки вода от бутилки за многократна употреба направени от стъкло.

Здравето се счита за най- голямата ценност на човечеството, но когато дойде време да го опазим, липсата на информация, време или удобство, ни карат да ядем и пием неща, които са вредни за нашето здраве. 

Водата има тясна връзка с нашето здраве, поради това, че 75% от масата на човешкото тяло е съставено от вода. Хидратацията на организма е свързана с различни физиологични функции като регулация на температурата, смазване на ставите, основна съставна част на течностите в тялото ни и много други. 

Човешкият мозък се състои от 95% вода; кръвта от  82% и белите дробове от  90%. Едва 2% спад на притока на вода в тялото може да причини признаци на дехидратация: проблеми с краткосрочната памет,  и трудно съсредоточаване. Около 75% от хората в западния свят имат лека, хронична дехидратация. Доста плашеща статистика, като се има предвид, че в повечето развити страни се използва за питейна и водата от водопроводната врежа.

 

Потенциалните опасности от пластмасовите бутилки

Понеже водата е много важен фактор за нашата физиология, то качеството на водата е също толкова важно както количеството. Водата, която пием трябва винаги да бъде чиста и без никакви замърсители, за да ни осигурява красота и здраве.  В райони, където чешмяната вода е с добро качество, не е необходимо да се пие бутилирана вода. 

Последните изследвания доказват, че бутилираната вода в  бутилки изработени от пластмаси с индекс (най-вече  1, 3, 6, 7) може да навреди на Вашето здраве.  Пластмасата съдържа малки количества от химичния елемент Антимон, който се отделя във водата и натрупва в нашето тяло. Ниско качествените пластмасови бутилки за многократна употреба могат да съдържат и друг химикал Bisphenol, който води до сърдечно-съдови заболявания, диабет и чернодробни проблеми. Пластмасовите бутилки съдържат химикали, които водят до хормонални нарушения. Ако пластмасовите бутилки са изложени на топлина, слънчева светлина или целостта им се наруши по някакъв начин, нивото на замърсители във водата се покачва значително. Поради това, многократното използване на пластмасови бутилки не е препоръчително.

От друга страна, стъклото е инертен материал, което означава, че не отделя вещества във водата.Това е причината за широкото му приложение в медицината, за съхранение на лекарствени субстанции. Стъклото е най-подходящият материал за съхранение на храна, напитки и вода.

Използвайки  Flaska следвайте тези простички, но важни правила: пийте поне 1.5л вода на ден, за да избегнете дехидратация, пийте чешмяна вода с добро качество  и изберете стъклото пред пластмасата!

Много може да се говори за количество и качеството на водата, която пием и голямото значение на това, за нашият организъм. Много важно е редовното пиене на вода. Водата играе главна роля за регулацията на ... Още
Водната диета е най-простият начин за отслабване. В дейстителност, може да се каже, че редовното пиене на вода предотвратява появата на наднормено тегло и позволява лесно да се поддържа едно нормално телосложение. ... Още